Ciorba de fasole

de gaby_duceag in Ciorbe, 27 Oct 2010 | 5260 vizualizari

 

hmmm, ce buna a foost. am muscat din ceapa aia asa..cam cu retinere:))) da' o fo' bunaaaaa. exista sotz sa nu ii placa ciorba de fasole? al meu, va fi super incantat, e surpriza zilei =)))). E pentru prima oara cand imi iese exact ca a mamei. poate o sa va mire prezenta fidelutei dar ASA O FACEA MAMA :)))) si eu eram innebunita dupa ciorbita asta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata (mie imi place asta mica)
  • zarzavat pentru ciorbe : al meu contine: morcov, radacina pastarnac, radacina telina, radacina patrunjel, capia, ardei gras galben, gogosar, frunze de telina.- daca nu aveti, puneti din fiecare
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • o cana bors de putina acru
  • patrunjel
  • leustean
  • cimbru
  • o lingurita secretul gustului de legume
  • doua  cepe
  • fidea (destul de putina)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece (cam....4L)

Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte.

Cand e fiarta aproape de tot, (se mai completeaza cu apa fierbinte) se scoate cu un polonic o parte din ea si se face o iahnie. Se da deoparte.

Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata in 30 ml ulei pana devine sticloasa. se adauga zarzavatul si pasta de tomate si se calesc impreuna timp de 10 min.

Se adauga apoi peste fasolea fiarta si se pune din nou la foc. Dupa aproximativ 15 minute se adauga borsul strecurat si fideaua.

Se mai lasa 10 minute si se adauga leustean ,patrunjel, putin cimbru si condimentul.

Se serveste cu ceapa cruda sau ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

28.10.2010, 15:48

Nu as refuza vreodata o portie

Bucataras Medi 1

28.10.2010, 21:18

wow..........cat de bine arata...................dai o portie?.........................

Cris2711 1

12.03.2011, 11:05

vreau si ciorbita si ceapa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

ieri la 22:16

Tarta cu cirese si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:40

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

de Ksenya 5

ieri la 09:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole (Minestra)